dimarts, 27 de novembre de 2018

La Natació

Braça 
El moviment dels braços és simultani. El començament de la tracció s’inicia amb els dos braços extensos, seguidament obren endarrere fins a l'altura del maluc alineats amb les espatlles, els colzes mitjanament flexionats i, les palmes de les mans juntes. Alhora s'encongeixen les cames per aproximar-les al cos, per després estirar-les amb impuls, al mateix temps que els braços tornen al punt d'inici. Les mans romanen davant de la línia de les espatlles tot el temps i no sobrepassen la alçada del pit. El moviment de les cames es dirigeixen a la vegada cap als malucs o als glutis flexionant els genolls. Els peus giren cap afora i es mantenen flexionats realitzant una acció circular cap enrere. Al final de la batuda, les plantes dels peus tornen ajuntar-se i expandint-se a la vegada per al lliscament. No es pot fer peus alternatius ni de papallona, excepte a les sortides i viratges. A cada braçada la cara s'eleva clarament per fora de l'aigua, al moment en què les mans es porten cap a dintre. S'espira dins de l'aigua mentre s'acaba d'estirar per complet els braços mantenint el cap entre ells i mirant cap avall. Ha de procurar-se que la major part de la cara estarà dins de l'aigua abans de començar l’acció. Al viratges i a l’arribada, el nedador hauran de tocar la paret amb les 2 mans separades i simultàniament. Desprès de les sortides i de cada viratge, el nedador pot realitzar una braçada cap a les cames i en aquest procés pot estar submergit i realitzar una batuda de peus de papallona seguida d’una de braça, a partir d’aquí, el cap haurà de trencar l’aigua abans de que els braços es tornin a obrir al màxim de la segona braçada; i per a cada cicle de braçada i batuda de peus el cap haurà de trencar l’aigua. 

Papallona:
Des del començament de la primera braçada després de la sortida i després de cada viratge, el cos s’ha de mantenir sobre el pit i en posició ventral. Els dos braços fan la braçada simultàniament cap endavant quan estan fora i fan tracció cap a baix a dintre de l’aigua. La batuda de les cames es realitza amunt i avall simultàniament. No es podrà realitzar batudes alternatives ni peus de braça. No es permet girar sobre l’esquena en cap moment, excepte al viratge. A cada viratge i a l’arribada de la cursa, el contacte amb la paret es farà amb les dues mans separades i simultàniament. Està permès girar de qualsevol manera, sempre i quan el cos estigui sobre el pit en deixar la paret. Desprès de la sortida i dels viratges, podran estar submergits fins a una distància d’un màxim de 10 metres, on en aquest moment el cap ha de sortir fora de l’aigua. Durant aquest moment els nedadors poden fer un o varis moviments de cames i una tracció de braços sota l’aigua. 

Podeu ampliar informació sobre la tècnica amb el següent PDFCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TREBALL FINAL DE CURS DE 1ER. BAT

Bones a tots,  perdoneu per l'error i no penjar abans l'índex del treball. recordeu que és un treball per parelles , on heu d&#...