dimarts, 13 de novembre de 2018

U.D PITXI, variant beisbol

A partir del més de gener començarem la unitat didàctica de pitxi, aquesta unitat ens ocuparà unes 15 session, 4-5 de dirigides i 8-10 de descobriment guiat a través de partits.


A continuació us faig  cinc cèntims del que us trobareu.

El Pitxi o Beisbol escolar és un dels jocs esportius que més acceptació té en el meu Centre. És un esport on participen tots els membres de la classe alhora. Les qualitats físiques que requereix són assolides per tothom o sinó és poden adaptar a alumnes de necessitats educatives especioals sense  modificacions substancials de les normes generals (distància de tir. raqueta en lloc de bat...).
Nosaltres el juguem de la següent manera:

 1. Formen dos equips de 10 o 12.
 2. Un equip és l'atacant i l'atre el defensor. L'equip atacant surt de la zona de joc i numeren la seva sortida per batejar. L'equip defensor ocupa tot l'espai disponible de joc i numeren la seva participació per tirar la bola al batejador atacant.
 3. L'acció de joc és la següent:
  1. El jug. def. en base de pitxi tira la pilota al jug. at. batejador a una alçada entre els genolls i les espatlles, ha de passar per sobre el con.
  2. El jug. def. té tres oportunitats per tirar una bola bona, sinó és així el batejador passa a primera base. Si aquesta base estigués ocupada per un altre jug. at. aquest últim avançaria una base per deixar lloc al batejador.
  3. El jug. at. també té tres oportunitats per batejar una bola que hagi estat tirada en condicions correctes, sinó ho fa queda eliminat. Si la bola no ha estat tirada correctament però el jug. at. batejador la bateja converteix la tirada en bona.
  4. En el cas de que un jug. at. batejador colpegi la pilota ho ha de fer de manera que aquesta sorti de l'àrea marcada . Sí és així haurà de correr fins a primera base o les següents sempre que quan arribi la pilota al pitxi el jugador no es trobi fora de base. Si quan la pilota és batejada correctament però es recollida per un jug. def.abans de tocar a terra el jug. at. batejador queda eliminat. També si quan la pilota arriba a pitxi, que no pot sortir mai de la seva base, aquest aixeca la mà i crida pitxi.
  5. Quan un jugador ha passat per les quatre bases es torna ha posar a la cua per seguir batejant.
 4. L'equip atacant ho fa fins que no queda ningú per batejar. És en aquest moment la puntuació és la suma de les curses fetes per tots els jugadors més la base més alta (exemple: 9curses i dues bases). A continuació l'equip defensor passa a ser equip atacant intentant superar el número de curses i bases de l'equip que l'havia atacat abans.
 5. L'espai joc que nosaltres fem servir és tota l'amplitud del pati inclós els voltants de la pista poliesportiva que tenim. Fem servir com referències els següents llocs:
  1. Entre pals de porteria batejador.
  2. Punt penalti futbol sala, zona de llançament de pilota .
  3. Àrea porteria de futbol sala com zona que cal superar en el bateig.
  4. A mig camp extrems dret i esquerre bases 2 i 3. Las bases 1 i 2 a uns 15 metres anteriors al mig camp. (veieu el dibuix per situar-se).
 6. El material més adequat és una pilota de plàstic no gaire pesada i una paleta de fusta per iniciar-se. La pilota que no boti gaire inicialment. Després es pot passar a pilotes de fronton-tennis i paleta . Quan ja tenen prou habilitat i estrategia es pot introduir el bat de beisbol i la pilota de beisbol.
 7. Algunes estratègies de joc són:
  1. Cal distribuir molt bé tot el terreny de joc . Cal intentar agafar el màxim de boles a l'aire.
  2. Quan una bola arriba a terra i lluny cal que tothom des de on es trobi es situi fomant una línia que vagi des de la pilota fins el pitxi per assegurar millor les passades que faran arribar la pilota al pitxi.
  3. Sempre hi ha d'haver un jugador darrera de pitxi per si aquest últim perd la pilota en una passada llarga.
  4. Tots els jugador atacants quan colpegin la bola no han de perdre el temps mirant sí és bona o no la pilota batejada. Cal correr a primera base o a la següent i si aleshores no s'ha tallat la jugada seguir tantes bases com es cregui posible assolir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TREBALL FINAL DE CURS DE 1ER. BAT

Bones a tots,  perdoneu per l'error i no penjar abans l'índex del treball. recordeu que és un treball per parelles , on heu d&#...